top of page

עוני בישראל ובעולם

088389-575.jpg
SDG-01-end-poverty.jpg

1. סוף לעוני: מיגור העוני בעולם, על כל צורותיו.

מיגור העוני על כל צורותיו הוא אחד האתגרים הגדולים ביותר של האנושות. למרות שמספר בני האדם החיים בעוני קיצוני ירד ביותר מחצי- מ1.9 מיליארד בשנת 1990, ל-836 מיליון בשנת 2015, יותר מדי בני אדם עדיין נאבקים להשגת צרכים אנושיים בסיסיים.

בכל רחבי העולם, יותר מ-800 מיליון בני אדם עדיין חיים עם הכנסה של פחות מ-1.25 דולר ליום. להרבה מהם אין גישה למזון טוב מספיק, מים נקיים לשתייה, ושירותי תברואה. צמיחה כלכלית מהירה במדינות כמו סין והודו, הרימה מיליונים מעל לקו העוני הקיצוני, אבל, בצורה לא שוויונית. נשים מופלות לרעה גם בתחום הזה, והן, לעומת גברים, נמצאות בסכנה גבוהה יותר לחיות בעוני קיצוני מכיוון שיש להן פחות גישה למקורות תעסוקה וחינוך, והן מוגבלות בגישה לבעלות על נכסים.

ההתקדמות העולמית בהצלחה במיגור העוני הייתה מוגבלת מאד באיזורים אחרים כמו דרום אסיה ואפריקה שמדרום לסהרה, שכוללים בתוכם 80 אחוזים מסך בני האדם האדם החיים בעוני קיצוני בעולם. האחוז הזה צפוי לעלות, בגלל האסונות שנגרמים בעקבות התחממות כדור הארץ, מלחמות וביטחון תזונתי נמוך.

היעדים לפיתוח בר קיימא מהווים התחייבות אמיצה ושאפתנית להביא סוף לעוני על כל צורותיו ומימדיו, בכל מקום בעולם, עד שנת 2030. ההתחייבות הזאת כוללת התמקדות בבני האדם הפגיעים ביותר, תוך כדי הגדלת הגישה שלהם למשאבים ושירותים, ותמיכה בקהילות הסובלות ממלחמות ואסונות הנגרמים עקב התחממות כדור הארץ.

מהי המשמעות של "סוף לעוני"?

כיום, אדם החי מהכנסה של פחות מ-1.25 דולר ליום, מוגדר כסובל מ"עוני קיצוני". ברחבי העולם חיים כיום כ-836 מיליון בני אדם הסובלים מעוני קיצוני.

סוף לעוני הוא ההתחייבות להגן על כל בני האדם מאבטלה, ולאפשר גישה לשירותים אנושיים בסיסיים כמו שירותי בריאות. הדבר הזה נקרא ביטחון סוציאלי, והוא נועד להגן ולתמוך בבני האדם העניים והפגיעים ביותר בעולם. במסגרת זאת, חשוב מאד להקצות משאבים שיעזרו בהטמעת מדיניות סוציאלית שתסייע לבני אדם עם פחות כסף, גישה שווה לשירותים אנושיים בסיסיים, לתעסוקה, בעלות על אדמה, טכנולוגיה ואת היכולות והכלים להקים עסקים ובכך לגדול מבחינה כלכלית. כמו כן, סוף לעוני הוא בניית כושר התאוששות בקרב בני אדם מאוכלוסיות חלשות כלכלית, בכדי שהם יהיו מוכנים ומוגנים לאסונות שנגרמים עקב התחממות כדור הארץ, כמו שטפונות ובצורות, ועוד אסונות כלכליים, חברתיים וסביבתיים.

מטרות

1. עד שנת 2030, לא יהיה אף אדם אשר יחיה בעוני קיצוני. )עוני קיצוני נמדד לפי הכנסה של פחות מ-1.25 דולר ליום(

2. עד שנת 2030, תהיה הפחתה של לפחות חצי בשיעורי בני האדם החיים בעוני, על כל צורותיו 3. הטמעה של מערכות ביטוח לאומי ברמה לאומית, והשגת כיסוי משמעותי של מערכות עבור העניים והפגיעים

ביותר בחברה 4. עד שנת 2030, הבטחת זכויות שוות וגישה למשאבים כלכליים, שירותים בסיסיים, בעלות על קרקע, ירושות,

משאבים טבעיים, וטכנולוגיות חדשות, לכל אשה וגבר, ובמיוחד, העניים והפגיעים ביותר בחברה 5. עד שנת 2030, תתבצע בנייה של יכולות העמידות של העניים, ואלה המצויים במצבים פגיעים במיוחד,

והפחתה של חשיפתם ופגיעותם לאסונות טבע הקשורים לאקלים, וכן, למשברים כלכליים, חברתיים וסביבתיים 6. להבטיח כי יתקיים שינוע משאבים ממקורות רבים, ברמה כזאת שתספק את צרכי המדינות המתפתחות,

ובמיוחד, המדינות המפותחות באופן הירוד ביותר, בכדי להטמיע תכניות ומדיניות לסיום עוני על כל צורותיו 7. ליצור תשתית של מדיניות ברורה ברמה האזורית, הלאומית והבינלאומית, תשתית המבוססת על אסטרטגיות

פיתוח התומכות בעניים ובשוויון מגדרי, וזאת בכדי לעודד השקעה בפעילויות למיגור העוני

ShowImage.jpeg
4038837223_6a5617b933_b.jpg
sdg-cover-01.jpg
1464038-5.jpg
bottom of page